Există un tratament pentru cancer?

La nivel global, 17,036,901 de oameni au fost diagnosticați cu cancer în 2018, însă ratele de supraviețuire au crescut datorită tratamentelor pentru cancer. 7 din 10 copii sunt vindecați acum de cancer. Copiii se recuperează din toxicitatea chimioterapică mult mai bine decât adulții. Însă și la adulți, prelungirea perioadei de supraviețuire și îmbunătățirea calității vieții s-au schimbat în ultimii ani-trei din cinci persoane trăiesc 5 ani după diagnosticarea cancerului.

Tehnologia avansată și noile metode de tratament pentru cancer au ajutat în lupta împotriva acestei boli

Imunoterapia ajută sistemul imunitar să distrugă forme speciale de cancer, de exemplu melanomul cancerului pulmonar. Este esențial ca pacientul să aibă o interpretare perfectă a histologiei pentru a anticipa efectul imunoterapiei.

Pentru cancerul de sân și cel colorectal, două dintre cele mai frecvente tipuri de anticorpi monoclonali de cancer, în combinație cu chimioterapia, măresc posibilitatea de a controla tumoarea sau de a o micșora, astfel încât operația curativă să fie posibilă.

De asemenea, în limfomul agresiv sau în leucemie, se observă noi opțiuni de tratament, cum ar fi terapia cu celule T, în care celulele imunitare ale pacienților sunt folosite pentru a ataca tumora.

Nevoia de tratamente pentru cancer individualizate

Diagnosticul și histologia pot arăta cea mai bună cale pentru tratament. Cooperarea multidisciplinară a oncologului, chirurgului și a radioterapeutului va ajuta pacientul să afle cele mai bune opțiuni de tratament după diagnosticare. Fiecare tip de cancer este diferit și are nevoie de diferite programe personalizate de tratament, ne spune Dr. Irene Kührer, Specialist în medicină internă si Hemato – Oncologie, partener AT-MED.

Progresul unei mai bune înțelegeri a felului în care celulele canceroase cresc oferă oportunitatea de a anticipa rezultatul, de a determina răspunsul la tratament și de a oferi pacienților o rată mai mare de supraviețuire și o calitate a vieții mai bună.

.