Cancer de col uterin

Cancer de col uterin

Cancer de col uterin

Anual, peste 250.000 de femei din întreaga lume primesc diagnosticul de cancer de col uterin, în România fiind raportate în jur de 2000 de cazuri noi, cancerul de col uterin fiind a 5-a localizare a cancerului la femei.
Deşi cancerul de col uterin este considerat o boală rară, rata de supravieţuire după primii 5 ani de la diagnosticare este de doar 45%. Din păcate, majoritatea pacientelor sunt diagnosticate în stadiile avansate ale cancerului de col uterin, de aceea depistarea şi tratamentul imediat al cancerului de col uterin cresc şansele de supravieţuire.

AT MED te ajută să beneficiezi repede de consultații și tratamente pentru cancerul de col uterin in cele mai bune clinici din Austria.

Ce este cancerul de col uterin?

Cancerul de col uterin este o afecţiune malignă a celulelor ce căptuşesc suprafaţa colului uterin.
Principalul factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de col uterin este infecţia cu Papiloma virus uman (HPV). Femeile care şi-au început viaţa sexuală la o vârstă fragedă sau care au avut mai mulţi parteneri sexuali prezintă un risc mare de a dezvolta acest tip de cancer.

Simptome cancer de col uterin

Cancerul de col uterin poate provoca simptome precoce, cele mai frecvente fiind:

 • Balonare;
 • Durere în abdomen sau pelvis;
 • Senzaţie de mâncărime;
 • Nevoia de a urină mai des decât de obicei.

Aceste simptome sunt comune pentru unele femei, însă prezenţa acestor simptome timp de câteva săptămâni reprezintă un semnal de alarmă şi vizita la medic este primordială.
Deşi, în faza incipientă, cancerul de col uterin nu produce durere sau sângerări, printre simptomele afecţiunii se numără:

 • Sângerări vaginale anormale;
 • Dureri intense;
 • Secreţii vaginale anormale, cu miros neplăcut;
 • Dureri în momentul urinarii.

Diagnosticul cancerului de col uterin

Pentru diagnosticul cancerului de col uterin, medicul va începe cu o examinare pelviană:

 • Partea exterioară a organelor genitale;
 • Uterul şi ovarele.

diagnostic cancer de col uterin

Ulterior, medicul poate recomanda:

 • Testele imagistice, cum ar fi ultrasunete sau scanări CT, ale abdomenului și pelvisului. Aceste teste pot determina mărimea, forma și structura ovarelor;
 • Teste de sânge, care pot detecta prezenţa proteinei CA 125 pe suprafaţa celulelor cancerului de col uterin;
 • Biopsia.

Imediat ce cancerul de col uterin este descoperit, medicul poate începe tratamentul pentru a creşte şansele de vindecare.
În urma diagnosticării cancerului de col uterin, medicul poate determina amploarea – sau etapa – cancerului. Stadiul în care se afla cancerul de col uterin ajută la determinarea opţiunilor de tratament.
Etapele de cancer de col uterin sunt:

 • Stadiul 1 – Cancerul se găseşte în unul sau ambele ovare;
 • Stadiul 2 – Cancerul s-a extins în alte părți ale bazinului;
 • Stadiul 3 – Cancerul s-a extins la abdomen;
 • Stadiul 4 – Cancerul se găseşte în afara abdomenului.

Tratamentul cancerului de col uterin

Alegerea tratamentului pentru femeile care au cancer de col uterin depinde de tipul și stadiul bolii. Vârsta, starea generală de sănătate, calitatea vieții, și dorința de a avea copii sunt întotdeauna luate în considerare atunci când medicul stabileşte metoda de tratament.
Principalele opţiuni de tratament ale cancerului de col uterin sunt:

Chirurgia

Chirurgia în stadiu incipient al cancerului de col uterin (histerectomie) reprezintă îndepărtarea unei părți a colului uterin, dar nu a întregului col, astfel încât pacientele pot rămâne însărcinate și să aibă copii după această intervenţie.
În stadiu avansat, este recomandată intervenţia chirurgicală pentru îndepărtarea uterului. În timpul operației, chirurgul va îndepărta:
• Uterul;
• Țesuturile care susțin uterul;
• Partea superioară a vaginului;
• Ganglionii limfatici din jurul uterului.

Radioterapia

Radioterapia foloseşte radiaţii cu energii înalte pentru a distruge celulele canceroase.

Chimioterapia

Chimioterapia foloseşte medicamente ce au efecte toxice asupra celulelor tumorale, distrugându-le.
Această metodă de tratament a cancerului de col uterin este administrată în mai multe cicluri, oferind o pauză de refacere celulelor sănătoase afectate şi la remisiunea efectelor adverse ale medicamentului.
Chimioterapia este utilă în cazul cancerului de col uterin stadiul 4.

Terapia hormonală

Terapia hormonală utilizează hormoni în lupta împotriva cancerului. Acest tip de terapie sistemică este rar utilizată pentru a trata cancerul ovarian, dar este utilă pentru a trata tumorile stromale ovariene.

Desi poate fi confundat cu cancerul de col uterin, cancerul vaginal este o forma de cancer localizata in celulele epiteliale ce captusesc mucoasa vaginala.
Cancerul vaginal reprezintă doar 2% din totalul cancerelor din sfera vaginală, fiind destul de rar întâlnit, iar pentru tratamentul acestuia se recomandă radioterapia, chimioterapia sau înlăturarea unei porţiuni mici din vagin, atunci când cancerul vaginal se afla în stadiu avansat. Dacă tratamentul cancerului vaginal începe în stadiu incipient, şansele de supravieţuire sunt de peste 95%.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

Haupteingang

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

 1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
 2. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
 3. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
 4. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
 5. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.