Cancer de piele

Cancer de piele

Cancer de piele (melanom malign)

Cancerul de piele ucide anual peste un milion de oameni în întreaga lume, melanomul malign fiind responsabil de 75% din totalul deceselor.
Deşi în România, la 80% dintre cazurile de melanom malign, pacienţii au şanse de supravieţuire de maximum 5 ani, depistarea precoce şi tratamentul imediat al melanomului malign creşte şansele de supravieţuire până la 98%.

Ce este melanomul malign?

Melanomul malign este cea mai periculoasă formă de cancer de piele şi se dezvoltă atunci când deteriorarea necorespunzătoare a AND-ului din celulele pielii declanșează mutații care determină înmulţirea rapidă a acestora şi formarea tumorilor maligne.
Majoritatea melanoamelor sunt negre sau maro, dar pot fi de asemenea de culoarea roșie, roz, violet, albastru sau alb. Melanomul este cauzat în principal de expunerea intensă, ocazională la radiații UV (care duce adesea la arsuri solare), în special la cei care sunt predispuși genetic la această boală.

Simptome melanom malign

Simptomele melanomului ţin de regula ABCDE:
• A – asimetrie;
• B – borduri (margini) neregulate;
• C – culoare: nuanţe de cafeniu, maro, albastru sau negru;
• D – diametru: mai mare de 5 mm
• E – evoluţie: o aluniţă care arata diferit sau care se schimbă în timp
Dacă nu este diagnosticat la timp, melanomul are un potenţial metastatic şi se răspândeşte în plămâni, ficat, creier sau oase, împiedicând funcţionarea normală a acestor organe şi provocând simptome variate: ameţeli, umflaturi sub piele, paralizii s.a..

Diagnostic melanom malign

Diagnosticul melanomului malign (dermatoscopia) se face cu ajutorul dermatoscopului, un echipament medical care permite examinarea suprafeţei pielii şi a structurilor profunde.

Dermatoscopia

• Este rapidă şi nedureroasă;
• Se foloseşte în combinaţie cu istoricul medical;
• Este efectuată de medici cu înalta pregătire în diagnosticul cancerului de piele.
Pentru un diagnostic corect, medicul vă poate recomanda să faceţi o biopsie. O biopsie poate determina dacă şi ce tip ce cancer de piele aveţi.
Biopsia pentru diagnosticul cancerului de piele se poate face prin 3 moduri:
• Exfoliator – se răzuie un strat superficial al melanomului;
• Puncţie – se recoltează o porţiune a melanomului;
• Excizie locală – Zona suspecta este extirpata integral.

Tratament melanom malign

Tratamentul pacienţilor cu melanom malign este o muncă de echipă în care cooperarea dintre echipa de medici şi pacient este esenţială pentru obţinerea celor mai bune rezultate.
Deşi există mai multe opţiuni pentru tratamentul cancerului de piele, nu toţi pacienţii cu melanom malign vor primi acelaşi tratament. Tratamentul melanomului malign este stabilit de către medicii specialişti ce cunosc boala, pacientul şi posibilităţile oferite de fiecare metodă de tratament în parte.

Tratament regional

Chirurgia

Chirurgia poate fi făcută prin îndepărtarea tuturor celulelor tumorale sau prin îndepărtarea ganglionilor limfatici invadaţi
Intervenţia chirurgicală poate fi indicată chiar şi în stadiul avansat al cancerului de piele (metastatic)

Radioterapia

Radioterapia foloseşte radiaţii cu energii înalte pentru a distruge celulele tumorale şi este utilizată atunci când intervenţia chirurgicală nu este posibilă sau după intervenţia chirurgicală, pentru distrugerea bolii reziduale.

Tratament sistemic

Tratamentul sistemic este folosit pentru că ajunge în tot corpul şi atacă toate celulele canceroase, oriunde s-ar afla ele.

Chimioterapia

Chimioterapia foloseşte medicamente ce au efecte toxice asupra celulelor tumorale, distrugându-le.
Această metodă de tratament al cancerului de piele este administrată în mai multe cicluri, oferind o pauză de refacere celulelor sănătoase afectate şi la remisiunea efectelor adverse ale medicamentului.

Imunoterapia

Imunoterapia este o componentă importantă a tratamentului sistemic şi constă în creşterea activităţii sistemului imun. Imunoterapia creşte capacitatea organismului de a găsi, recunoaşte şi distruge celulele tumorale.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

Haupteingang

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

  1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
  2. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
  3. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
  4. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
  5. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.