Cancer pulmonar

Cancer pulmonar

Cancer pulmonar stadiul 4

Cancerul pulmonar reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Conform statisticilor, 70% dintre pacienții români diagnosticați cu cancer pulmonar sunt în stadiul 4. Pentru a evita dezvoltarea cancerului pulmonar stadiul 4, pacientul trebuie să se prezinte periodic la medic pentru controale sau să identifice din timp simptomele.

Cancer pulmonar – Ce este?

Cancerul pulmonar este o afecţiune ce se caracterizează prin creşterea necontrolată a celulelor în interiorul plămânilor. Aceste celule formează în final o masă tumorală care se diferenţiază de țesutul sănătos înconjurător. Cancerul pulmonar stadiul 4 cu metastaze se poate produce pe cale limfatică, sangvină sau prin vecinătate, dacă tumora devine agresivă și rupe seroasele pulmonare care o țin compactă la nivel local.

Simptome cancer pulmonar

Depistarea simptomelor și prezentarea imediată la doctor, îți pot salva viața. De aceea, este foarte important să fii atent la următoarele semnale:
• O tuse care nu mai trece- o tuse continuă care poate fi mai accentuată în anumite perioade ale zilei
• O tuse diferită față de cea pe care o ai deja- dureroasă, cu un sunet diferit, cu expectorații
• Obosești mult mai repede- îngreunarea respirației la activități pe care le făceai în mod curent foarte ușor
• Tuse cu sânge- mici picături de sânge atunci când tușești
• Durere în piept- se poate manifesta ușor sau acut
• Pierderea apetitului de a mânca
• Pierderea în greutate rapid
• Oboseală pe tot parcursul zilei
Aceste simptome nu înseamnă neapărat ca ai cancer pulmonar, dar este important să te prezinți la medic. Asta poate împiedica avansarea bolii si apariția cancerului pulmonar gradul 4.

Diagnosticare cancer pulmonar

Deoarece nu există un program de screening național pentru cancerul pulmonar, este indicat să vă faceți analize periodic sau, dacă prezentați simptomele de mai sus, să mergeți la control. Pentru diagnosticarea cancerului pulmonar, pacientul va trebui să facă următoarele investigații:
• Radiografie toracică- această investigație poate arăta schimbări ale plămânului. De cele mai multe ori, tumorile pulmonare apar pe radiografie ca o masă de nuanță alb-gri. Deoarece radiografia arată doar anumite modificări, ci nu pot oferi un diagnostic definitiv, doctorul va recomanda realizarea și altor investigații. Foarte multe persoane se tem de posibilele efecte adverse pe care le poate produce această investigație. Dar riscul ca aceste radiații să producă anumite efecte în viitor sunt infime.
• Tomografia computerizată ( CT)- CT-ul se realizează după radiografie și cu rezultatul acestuia doctorii pot vedea dacă este cancer pulmonar și dacă s-a extins. Pentru CT pacientul trebuie să se pregătească înainte: cu câteva ore înainte de investigație, nu trebuie să bei și să mănânci, înainte de examinare, ți se va da să bei sau ți se va injecta o substanță de contrast ușor radioactivă ( această substanță are rolul de a avea o imagine mai clară a plămânilor)
• Examinare PET-CT ( tomografie cu emisie de pozitroni)- această investigație poate să arate dacă celulele canceroase sunt active, lucru ce ajută la diagnosticare și stabilire schemă de tratament
• Bronhoscopie și biopsie- dacă în urma CT-ului rezultă că există posibilitatea să existe cancer pulmonar, doctorul va face o bronhoscopie- introducerea unui tub subțire prin gură sau prin nas până la plămâni, ce permite doctorului recoltare unor celule ( biopsie)

Stadii ale cancerului pulmonar

• Cancer pulmonar stadiu 1- nu s-a răspândit către ganglionii limfatici adiacenți
• Cancer pulmonar stadiu 2- s-a extins la ganglionii limfatici adiacenți
• Cancer pulmonar stadiul 3- tumora este mare și poate invada alte organe din apropiere
• Cancer pulmonare stadiul 4- celulele canceroase se extind și la celălalt plămân, urmând a se extinde și în alte părți ale corpului

Tratament cancer pulmonar

Tratamentul cancerului pulmonar depinde de tipul ce cancer, localizarea acestuia, mărimea, dacă este sau nu extins și starea de sănătate a pacientului. În funcție de aceste coordonate, medicul stabilește care e cea mai bună alegere sau combinație:
Operația;
Chimioterapia;
Radioterapia;
• Terapia cu laser;
• Ablație cu radiofrecvență.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

Haupteingang

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.*

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!*

Mihaela, 36 ani, Cluj

În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.*

Mihai, 32 ani, Iași

*Observație: Toate afirmațiile aparțin pacienților nostri. Rezultatele si tratamentele vor varia in funcție de particularitățile fiecărui caz în parte.

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contactează-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

  1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
  2. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
  3. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
  4. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
  5. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.