Chimioterapie

Chimioterapie

Chimioterapie/ citostatice- tratament pentru cancer

Chimioterapia este unul dintre principalele tratamente oncologice, ce are scopul de a trata, controla sau de a menține boala sub control. Chiar dacă tratamentul de chimioterapie este utilizat de o perioadă lungă de timp, cercetătorii continuă să găsească noi substanțe chimice și combinații ce pot duce la împiedicarea dezvoltării și înmulțirii celulelor canceroase.

Ce este tratamentul de chimioterapie?

Chimioterapia presupune injectarea intravenoasă a unor substanțe chimice ce au ca principal rol distrugerea celulelor canceroase sau încetinirea acestora de a se mai dezvolta. Există peste 100 de substanțe chimice diferite folosite în tratarea cancerului și anul se mai descoperă altele noi. Alegerea substanțelor potrivite pentru chimioterapie se face ținând cont de:
• Tipul de cancer
• Forma celulelor canceroase văzute la microscop
• Gradul de răspândire al cancerului
• Starea de sănătate a pacientului

Cum se folosește tratamentul de chimioterapie?

Chimioterapia poate fi utilizată ca tratament singular sau în paralel cu radioterapia, chirurgicală sau terapia cu hormoni, în tratamentul următoarelor tipuri de cancer:

Cum funcționează tratamentul de chimioterapie?

Dacă doctorul recomandă tratamentul de chimioterapie, un aspect important este să înțelegi cum funcționează și care sunt scopurile acesteia atunci când alegi această cale. În chimioterapia cu citostatice există 3 scopuri principale:
• Tratare- Dacă boala nu este într-un stadiu avansat, tratamentul cu citostatice poate fi utilizat cu intenție curativă
• Control- tratamentul de chimioterapie poate avea rolul de a micșora tumora sau de a o opri din creștere. Acest tip de tratament oferă posibilitatea pacientului care suferă de cancer să se simtă mai bine și să trăiască mai mult.
• Ameliorarea simptomelor- atunci când boala este într-un stadiu avansat, iar celulele canceroase nu mai pot fi controlate, adică s-au răspândit de la tumora inițială, tratamentul de chimioterapie cu citostatice are rolul doar de a ameliora durerea pacientului

Care pot fi efectele secundare ale tratamentului de chimioterapie?

Deoarece substanțele utilizate în tratamentul de chimioterapie circulă prin tot organismul, sunt afectate și celulele sănătoase. Astfel, pot apărea efecte secundare. Celule sănătoase cele mai afectate în timpul chimioterapiei cu citostatice sunt cele din măduva osoasă, foliculii de păr și celulele din gură, tractul digestiv și cele din sistemul reproducător. Din fericire, în ultimii 20 de ani, cercetarea în domeniul medical a avansat enorm, iar reacţiile adverse ale chimioterapiei pot fi acum combătute cu medicamente speciale..
Cele mai comune efecte adverse produse de tratamentul cu citostatice sunt:
• Oboseală
• Căderea părului
• Vânătăi și sângerări
• Infecții
• Anemie
• Greață și vomă
• Constipație
• Diaree
• Dificultăți la înghițire
• Dureri musculare
• Schimbări de greutate
• Probleme de fertilitate

Cum se administrează medicamentele de citostatice?

Medicamentele de citostatice sunt administrate într-o clinică privată sau un spital. Chmioterapia intravenoasă se realizează cu ajutorul unor branule, porturi sau camere implantabile și pompe pentru perfuzie continuă. În cadrul clinicilor și spitalelor din Viena, asistentele specializate supraveghează în permanență administrarea tratamentului cu citostatice. În general, fiecare tip de cancer beneficiază de mai multe tipuri de chimioterapii numite generic scheme. În funcţie de tipul şi stadiul bolii, de scopul tratamentului şi de toleranţă specifică unui anumit pacient se poate administra o schemă sau alta. Acest lucru îl decide medicul oncolog.

Chimoterapie preț

În funcție de cancerul de care suferiți, prețul ședințelor de chimioterapie diferă. Pentru fiecare tip de cancer, se face o anumită schemă de tratament, cu un anumit număr de ședințe. Pentru a afla mai multe detalii despre preț chimioterapie în Austria, ne puteți contacta aici.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

Haupteingang

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

  1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
  2. Orice ședință de terapie oncologică începe de la 4900 de euro.
  3. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
  4. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
  5. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
  6. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.