Endo-gastrologie

Endo-gastrologie 2017-11-30T17:47:21+00:00

Chirurgie Endo-gastro

Gastroenterologia este ramura medicinei care se ocupa cu tratamentul tulburarilor sistemului digestivc si a glandelor anexe acestuia, ficatul si pancreasul.
Medicii Gastroenterologi din Viena efectueaza o serie de proceduri, folosind aparatura si tehnici de ultima generatie, pentru preventia, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor hepatice, gastrointestinale sau colecistice: cancer la stomac, cancer colorectal, tumoare la stomac, cancer colon s.a.

Principalele afecțiuni endo-gastro tratate în Viena

Cancer la stomac

Cancerul la stomac apare atunci cand celulele care formeaza captuseala interioara a stomacului se multiplica necontrolat si se dezvolta intr-o tumora. Numit si cancer gastric, cancerul la stomac se dezvolta lent, pe parcursul mai multor ani.
Pentru tratamentul chirurgical al cancerului la stomac medicul elimină o parte din stomac şi ţesuturile din apropiere, care au celulele canceroase. Chirurgia cancerului la stomac elimină tumorile şi opreşte răspândirea cancerului în alte părţi ale corpului. În cazul în care cancerul la stomac este într-un stadiu avansat, medicul poate elimina stomacul în întregime.

Cancer colorectal

Un cancer colorectal apare atunci când celulele ce tapetează mucoasa internă a rectului şi colonului se multiplică necontrolat şi suferă transformări maligne.
Cancerul colorectal este pe locul 2 ca rată de deces prin cancere, dar, dacă este depistat precoce, acesta poate fi tratat şi vindecat.
Tratamentul chirurgical pentru un pacient care sufera de cancerul de colon poate fi utilizat pentru a elimina şi celulele canceroase care s-au extins la alte organe din corp. Tipul de chirurgie ales depinde de stadiul în care se afla boală:
• Colonoscopia îndepărtarea unui polip cu ajutorul colonoscopului;
• Laparoscopia – îndepărtarea tumorii şi a unei porţiuni din colon;
Operaţia deschisă – odată cu tumora sunt îndepărtate şi porţiuni sănătoase din colon sau rect.