Ginecologie

Ginecologie

Ginecologie

Chirurgia ginecologică oferă o abordare integrată pentru diagnosticarea și tratamentul cancerelor la femei (cancerul de col uterin, ovarian, vaginal sau vulvar), fibrom uterin și chist ovarian.

Principalele afecțiuni ginecologice tratate în Viena

Medicii din Viena oferă cele mai bune opţiuni de tratament pentru problemele ginecologice de la chirurgie, inclusiv chirurgia robotică, la coordonarea intre chimioterapie și radioterapie cu medicii de la oncologie medicală şi radiaţii, atunci când este cazul. Aceştia pot efectua şi histerectomii (îndepărtarea pe cale chirurgicală a uterului), în cazul în care este necesar pentru a trata condițiile necanceroase.

Fibrom uterin

O mulțime de femei au fibrom uterin, la un moment dat în viaţa lor, uneori fără să ştie acest lucru, deoarece fibromul uterin de multe ori nu provoacă nici o durere sau simptome.
Fibromul uterin este o tumoare musculară care se poate dezvolta pe uter. Rareori se transforma în cancer, iar dacă o femeie are un fibrom uterin nu înseamnă că are și cancer uterin.
Fibroamele pot varia foarte mult în dimensiune, formă și locație, unele fiind atât de mici încât nu sunt vizibile cu ochiul liber. Altele cresc mari şi pot afecta mărimea şi forma uterului.
Simptomele fibromului uterin includ:

 • Sângerări abundente;
 • Sângerare între menstre;
 • Presiune și durere în partea inferioară a stomacului;
 • Constipație;
 • Nevoia de a urina;
 • Durere în timpul sexului;
 • Avorturi spontane sau infertilitate.

Tratamentul fibromului uterin include mai multe opţiuni ce pot fi luate în considerare. Fibromul uterin poate fi îndepărtat chirurgical sau alimentarea acestuia cu sânge poate fi întreruptă. În cazuri severe medicul poate recomanda eliminarea uterului. Alegerea celui mai bun tratament a fibromului uterin depinde de simptome, stadiul bolii şi dorinţa pacientei de a-şi păstra sau nu fertilitatea.
Pentru a micșora un fibrom pentru o perioadă scurtă de timp, terapia hormonală cu un analog de hormon de eliberare a gonadotropinei (GnRH-a) este tratamentul recomandat de către medici.
Terapia hormonală poate ajuta la micşorarea unui fibrom înainte de a fi îndepărtat chirurgical
Pentru a elimina tumoarea se recomandă embolizarea fibromului uterin. Aceasta oprește alimentarea cu sânge a fibromului. Embolizarea fibromului uterin păstrează uterul, dar exista riscul ca pacienta să nu mai poată rămâne însărcinată. De obicei, embolizarea fibromului uterin nu este de recomandată pentru femeile care intenționează să rămână însărcinate.
Pentru simptomele severe, opţiunile de tratament a fibromului uterin includ eliminarea fibromului (miomectomie) sau eliminarea întregului uter (histerectomie).

Chist ovarian

Chistul ovarian este o afecțiune ginecologică prezentă ca o pungă de lichid situată la nivelul ovarului, destul de frecventă la femeile de toate vârstele. Chistul ovarian este inofensiv şi nedureros, poate varia în dimensiune şi, deşi de cele mai multe ori este de natura benignă, în unele cazuri chistul ovarian poate fi malign. Un chist ovarian devine o problemă atunci când nu dispare sau creşte în dimensiune. Șansele de apariţie a chisturilor ovariene cresc odată cu înaintarea în vârstă.
Cele mai multe chisturi ovariene sunt mici și nu provoacă probleme, dar, atunci când prezintă simptome, acestea sunt: presiune, balonare, umflare sau durere în partea de jos a abdomenului, pe partea chistului. Această durere poate fi ascuţită şi poate apărea şi dispărea imediat.
Pentru tratamentul chistului ovarian, în faza incipientă, medicul poate recomanda medicamente şi/ sau pilule anticoncepţionale. Hormonii din pastile vor ajuta la prevenirea apariţiei unor chisturi noi.
Pentru tratamentul chisturilor ovariene ce provoacă probleme (dimensiuni mari, care nu dispar sau cauzează simptome) este nevoie de intervenţia chirurgicală. Femeilor la menopauza, de asemenea, le este recomandată operaţia la chisturi ovariene, deoarece acestea pot fi canceroase. Chirurgul poate elimina chistul sau ovarul afectat.
Pentru tratamentul chisturilor ovariene există două tipuri de intervenţii chirurgicale:

 • Laparoscopia – pentru chisturi de dimensiuni mici;
 • Laparotomie – pentru chisturile canceroase.

Tratamentul chisturilor ovariene urmăreşte tratarea simptomelor şi prevenirea apariţiei altor chisturi, prin controlul ovulaţiei.

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

 1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
 2. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
 3. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
 4. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
 5. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.