Imunoterapia

Imunoterapia

Imunoterapia este un tratament care foloseşte sistemul imunitar al organismului pentru a ajuta în lupta împotriva cancerului. Cunoscută şi sub numele de terapie biologică sau bioterapie, imunoterapia constă în stimularea sistemului imunitar cu ajutorul inhibitorilor.

În ultimele câteva decenii, imunoterapia a devenit o parte importantă în tratamentul anumitor tipuri de cancer. Anual se fac sute de studii despre stimularea sistemului imunitar, iar acestea vor influența modul în care vom trata cancerul în viitor.

Cum funcţionează sistemul imunitar

Sistemul imunitar este compus din organe, celule speciale și substanțe care contribuie la protecția împotriva infecțiilor și a altor boli. Celulele imune și substanțele călătoresc prin tot organismul pentru a-l proteja de germenii care provoacă infecții.

Sistemul imunitar ține evidența tuturor substanțelor găsite în mod normal în organism. Orice substanță nouă ce apare în organism porneşte o alarmă, determinând sistemul imunitar să o atace. De exemplu, microbii conțin anumite proteine ​​care nu se găsesc în mod normal în corpul uman. Sistemul imunitar percepe aceste substanţe ca fiind „străine “și le atacă. Răspunsul imun poate distruge orice microorganism care conține substanța străină, cum ar fi germenii sau celule canceroase.

Uneori, sistemul imunitar nu vede celulele canceroase ca fiind străine, deoarece acestea nu sunt suficient de diferite de celulele normale. Atunci când sistemul imunitar le recunoaşte, răspunsul s-ar putea să nu fie suficient de puternic pentru a distruge cancerul. Pentru a depăși acest lucru, cercetătorii au găsit modalități de a ajuta sistemul imunitar să recunoască celulele astfel încât acesta să le distrugă.

Ce este imunoterapia

Imunoterapia include tratamente care lucrează în diferite moduri. Unele stimulează sistemul imunitar într-un mod foarte general (întărirea sistemului imunitar). Altele pot contribui la stimularea sistemului imunitar pentru a ataca celulele canceroase în mod specific.

Tipuri de imunoterapie

Principalele tipuri de imunoterapie folosite pentru tratarea cancerului includ:

 • Modificatori de răspuns biologic – aceştia nu distrug cancerul în mod direct, dar sunt capabili să declanșeze sistemul imunitar pentru a ataca tumorile. Modificatorii de răspuns biologic includ citokine (molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite), cum ar fi interferoni și interleukine;
 • Vaccinuri antitumorale – cercetătorii dezvoltă vaccinuri care pot încuraja sistemul imunitar să recunoască mai bine celulele canceroase. Vaccinurile antitumorale sunt folosite doar după ce diagnosticul de cancer a fost confirmat;
 • Anticorpi monoclonali – substanțe produse în laborator care pot localiza şi izola celulele canceroase oriunde s-ar afla în organism. Acești anticorpi pot fi folosiţi pentru a localiza tumorile (detectarea cancerului), pentru a trimite informaţii către celulele sistemului imunitar cu privire la localizarea tumorilor, pentru a le distruge, sau pentru a furniza tratamentul cu medicamente, citostatice sau radioterapie direct la o tumori;
 • Inhibitorii punctelor de control ale sistemului imunitar – aceste medicamente ajută sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase de cele sănătoase;
 • Imunoterapia non-specifică – stimulează sistemul imunitar într-un mod general pentru a ataca celulele canceroase din organism.

În ce tipuri de cancer se foloseşte imunoterapia

Imunoterapia face parte din terapiile revoluţionare autorizate în Europa pentru următoarele tipuri de cancer:

Totuşi, studiile recente arată ca imunoterapia se poate fi folosită în mod favorabil împreună cu chimioterapia sau radioterapia în tratamentul tuturor tipurilor de cancer.

Efectele adverse ale imunoterapiei

Ca și alte forme de tratament pentru cancer, imunoterapia poate provoca o serie de efecte secundare. Acestea pot varia foarte mult de la o persoană la alta.

Modificatorii de răspuns biologic pot provoca simptome asemănătoare cu gripa, inclusiv febră, frisoane, greață, oboseală și pierderea apetitului. În plus, erupții cutanate sau umflaturi pot apărea la locul unde modificatorii de răspuns biologic sunt injectati. Anticorpii monoclonali pot duce la apariţia unor reacții alergice grave, iar inhibitorii punctului de control pot permite sistemului imunitar să atace organele normale în organism.

Discutați cu medicul pentru a afla dacă imunoterapie este potrivită pentru dumneavoastră.

În Viena, tratamentul cancerului este personalizat în funcție de ADN-ul pacientului.

Contactează echipa AT-MED și află cum poți beneficia de tratamentul cancerului cu imunoterapie la cele mai bune spitale și clinici private din Viena.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

Haupteingang

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

 1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
 2. Orice ședință de terapie oncologică începe de la 4900 de euro.
 3. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
 4. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
 5. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
 6. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.