Neurochirurgie

Neurochirurgie

Neurochirurgie

Ce este neurochirurgia?

Neurochirurgia este ramura chirurgiei care se ocupă de intervențiile chirurgicale asupra sistemului nervos și a creierului (tumori cerebrale, meningiom, hernie de disc cervical, s.a.). Operațiile pe creier sunt extrem de delicate și necesită profesionalismul medicilor asistaţi de tehnici, echipamente și tehnologie de ultimă generație.
Neurochirurgii din Viena sunt cunoscuți ca fiind ocupanții primului loc în tratarea afecțiunilor neurologice, deoarece utilizează cele mai recente inovații și tehnici neurochirurgicale, cum ar fi chirurgia minim invazivă, RMN intraoperator, chirurgia asistată de calculator, radiochirurgia stereotactică, chirurgia creierului treaz și stimularea creierului profund.

Principalele afecțiuni tratate în Viena

Atunci când vorbim despre neurochirurgie, Viena este orașul în care medici sunt recunoscuţi pentru tratamentul problemelor neurologice şi rata mare de succes a tratamentelor oferite.

Meningiom

Meningiomul este o tumoare ce apare în membrana ce înconjoară și protejează creierul și măduva spinării (meningele cranio-spinal). Deși, de cele mai multe ori, meningiomul nu este malign, acesta poate cauza probleme ca urmare a creșterii în volum și prin aceasta a comprimării, deplasării și, mai rar, infiltrării structurilor adiacente (creier, măduva spinării, nervi, vase etc.).

Cele mai multe meningioame cresc foarte încet, adesea în mai mulți ani, fără a provoca simptome. Dar, în unele cazuri, efectele lor asupra țesutului cerebral adiacent, a nervilor sau a vaselor pot provoca dizabilități severe.

În cazul în care tumoarea meningiomul nu cauzează simptome, este recomandată scanarea creierului pentru a determina dacă tumoarea este în creștere. În cazul în care meningiomul este în creştere şi exista riscul să cauzeze probleme sau dacă simptomele încep să se dezvolte, o intervenție chirurgicală (craniotomie) poate fi necesară. Procedura implică îndepărtarea unei bucăţi de os din craniu, acest lucru oferă chirurgului acces la partea afectată a creierului. Chirurgul îndepărtează apoi meningiomul, iar osul care a fost eliminat la începutul procedurii este înlocuit.

Dacă tratamentul meningiomului nu poate fi făcut printr-o intervenție chirurgicală, medicii recomandă terapia cu radiații. Radiațiile poate micşora meningiomul sau ajută la prevenirea creşterii acestuia.

Tumori cerebrale

Tumorile cerebrale reprezintă acumulări de celule anormale în creier. În mod normal, celulele din corpul nostru au o vârstă, mor, și sunt înlocuite cu celule noi. O tumoare cerebrală, perturbă acest ciclu. Celulele din tumorile cerebrale cresc, chiar dacă organismul nu are nevoie de ele și, spre deosebire de celulele normale vechi, acestea nu mor. Astfel, tumoarea continuă cerebrală să crească pe măsură ce mai multe celule sunt adăugate la volumul ei.

Chirurgie este de obicei prima opțiune de tratament o dată o tumoare cerebrală a fost diagnosticată. Cu toate acestea, unele tumori nu pot fi îndepărtate chirurgical datorită poziției lor în creier. În aceste cazuri, chimioterapia sau terapia cu radiații pot fi opțiuni pentru îndepărtarea și scăderea tumorii cerebrale.

Hernie de disc cervical

Hernia de disc cervical reprezintă o afecţiune a coloanei vertebrale care apare datorită compresiunii exercitate prin alunecarea discului intervertebral către elementele canalului spinal.
În cele mai multe cazuri, hernia de disc cervical este tratată cu un tratament nechirurgical, inclusiv odihnă, medicamente pentru ameliorarea durerii și inflamației și exerciții, așa cum este recomandat de către medic.

Atunci când simptomele herniei de disc cervical avansează sau tratamentul conservator nu a dat roade, poate fi necesară o intervenţie chirurgicală.

Tratamentul chirurgical al herniei de disc cervical poate fi:

  • Disectomie anterior cervicala şi fuziune – în care chirurgul elimină porţiunea de disc rupt şi o înlocuieşte cu o grefă osoasă;
  • Înlocuire artificială de disc – discul rupt este înlocuit cu un disc artificial;
  • Discectomie microendoscopică minim invaziva – printr-o incizie medicul foloseşte un microscop sau un endoscop pentru a scoate bucata de disc rupt. Această procedură chirurgicală produce leziuni musculare mai puţine decât o discectomie tradiţionale.

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

  1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
  2. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
  3. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
  4. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
  5. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.