Operatia De Bypass

Operația de bypass

 

Ce este operația de bypass?

Operaţia de bypass are loc atunci când arterele coronare devin blocate sau deteriorate. Acest lucru se întâmplă atunci când arterele coronare îşi pierd capacitatea de a furniza aportul de sânge oxigenat necesar inimii, datorită blocării acestora cu cheaguri de sânge, colesterol s.a., lucru ce poate duce la insuficiență cardiacă.

În timpul operaţiei de bypass, chirurgul îndepărtează un vas de sânge (grefa), dintr-o altă parte a corpului, cum ar fi piept, picior sau braț, și ataşează unul dintre capetele grefei la aortă şi celălalt capăt la artera unde există blocajul. Operaţia de bypass creează o nouă rută pentru alimentarea cu sânge oxigenat a inimii. Dacă există mai multe blocaje, chirurgul poate face una sau mai multe operaţii de bypass în timpul aceleiaşi intervenţii.

Când este recomandat să faci bypass?

Operaţia de bypass este recomandată atunci când:

  • ai dureri în piept chiar și exerciții ușoare sau în repaus;
  • ai mai mult de o arteră coronară blocată, iar ventriculului stâng nu funcționează bine;
  • fluxul de sânge din principala artera coronară este scăzut sau blocat;
  • angioplastia sau stentul nu sunt opţiuni viabile de tratament pentru arteră blocată;

Împreună cu medicul tău vei lua în considerare dacă operaţia de bypass sau o altă procedură chirurgicală, cum ar fi angioplastia sau stentul, este potrivită pentru tine.

Bypass-ul coronarian poate fi efectuat şi în situații de urgență, cum ar fi un atac de cord, în cazul în care organismul nu răspunde la alte tratamente.

Riscurile operației de bypass

Deoarece operaţia de bypass coronarian este o intervenție chirurgicală pe cord deschis, este posibil să aveți complicații în timpul sau după procedură. Posibilele riscuri ale chirurgiei bypass includ:

  • sângerare;
  • aritmii;
  • infecții ale rănii toracice;
  • pierderea de memorie sau probleme cu gândirea, pentru o perioadă de câteva luni;
  • accident vascular cerebral;
  • insuficiență cardiacă.

Riscul de a dezvolta complicații este scăzut, dar depinde de starea de sănătate şi stilul de viaţă înainte şi după intervenția chirurgicală.

După operația de bypass veți petrece câteva zile în unitatea de terapie intensivă, timp în care inima, tensiunea arterială, respiraţia şi alte semne vitale vor fi monitorizate în permanență. După externare, este posibil să întâmpinaţi dificultăţi în îndeplinirea sarcinilor zilnice, iar perioada de recuperare la domiciliu va fi de aproximativ 2-3 luni de la operația de bypass. În majoritatea cazurilor vă puteți întoarce la activităţile zilnice, dar asigurați-vă că aveţi acceptul medicului dumneavoastră înainte de a face efort fizic.

De ce să legi operația de bypass în Austria?

Austria este renumită pentru faptul ca are cei mai buni specialiști și oameni de știință care lucrează în tratarea tuturor afecțiunilor cardiovasculare.

Dacă medicul tău ți-a recomandat o operație de bypass, alege Austria și echipa AT-MED este alături de tine.

În Austria ai acces la cel mai bun sistem de sănătate din lume în care medicii sunt recunoscuți pentru intervențiile chirurgicale complexe efectuate cu succes. În plus, tehnologiile inovatoare create de oamenii de ştiinţă în domeniul medical sunt aplicate cu succes în cabinetele medicale, spitalele private și clinicile din Austria şi sunt considerate a fi printre cele mai eficiente din lume.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Contacteaza-ne!