Intervenții chirurgicale

Intervenții chirurgicale

Intervenții chirurgicale

Operație cancer – tratamentul chirurgical în lupta cu cancerul

O operație cancer reprezintă îndepărtarea unei tumori și a țesutului afectat din zona acesteia. Operația este cea mai veche practică de terapie pentru cancer și una dintre cele mai eficiente.

Operație cancer – Ce scop are?

O operație de cancer este recomandată în următoarele cazuri:
• Îndepărtare – cu ajutorul operației se îndepărtează întreaga tumoră. În acest caz, operația poate fi folosită ca tratament singular sau împreună cu chimioterapia și radioterapia.
• Deblocare- există și posibilitatea ca prin operație să nu se poată îndepărta întreaga tumoră, ci doar o parte, dacă aceasta este prinsă de un organ. Îndepărtarea unei părți din tumoare poate face tratamentul cu radioterapie sau chimioterapie mult mai ușor
• Ameliorare- o operație de cancer poate avea rolul de a elimina tumorile care cauzează durere sau presiune- tumorile de pe șira spinării sau cele care blochează intestinul. În aceste cazuri, cancerul este într-o stare avansată sau s-a răspândit.
De asemenea, operația poate fi folosită pentru: depistarea cancerului ( recoltarea unei părți mici din tumoră pentru a realiza biopsia- astfel, medicul oncolog va știi ce tip de cancer este și cum evoluează), reconstrucția unei părți a corpului (în cazul masectomiei realizate din cauza cancerului la sân) sau prevenție ( pentru a preveni sau pentru a minimiza apariția cancerului, oamenii care au o predispoziție crescută pentru anumite tipuri de cancer, aleg să se opereze).

Operație cancer – tipuri de operații minim invazive

Având în vedere că o operație convențională presupune o incizie mare si o recuperare mult mai lungă, în anumite cazuri de cancer, se recomandă o operație de cancer minim- invazivă. Aceasta presupune o recuperare mult mai rapidă și mai puțină durere după. Printre operațiile de cancer minim- invazive putem aminti:
• Operația laparoscopică- acest tip de operație se poate folosi în cazul tumorilor la ficat, prostată, uter sau ovar
• Operația cu laser- este folosită pentru a îndepărta țesut canceros
• Operație prin criogenie- doctorul folosește azot lichid pentru a îngheța și distruge celulele canceroase
• Chirurgia Mohs – este folosită doar în cazul carcinoamelor cutanate și presupune excizarea țesutului tumoral astfel încât toate extensiile cancerului să fie eliminate

Cum se folosește tratamentul chirurgical?

Tratamentul chirurgical al cancerului poate fi folosit singular sau în paralel cu radioterapia, chimioterapia sau terapia cu hormoni, în tratamentul următoarelor tipuri de cancer:

Operație cancer – Care sunt complicațiile ce pot apărea?

Chiar dacă ești operat de cei mai buni chirurgi din lume, există situații când pot apărea anumite complicații. Cele mai comune complicații sunt:
• Durerea- de cele mai multe ori, oamenii simt o durere în zona în care au fost operați. Intensitatea durerii în urma unei operații de cancer poate varia în funcție de complexitatea operației, partea corpului operată și toleranța la durere a pacientului
• Infecția- infecția poate fi evitată dacă pacientul are grijă de zona operată conform instrucțiunilor primite de la asistenta medicală sau de la doctor

Operație metastază

Cancerul cu metastaze reprezintă acea formă de cancer care s-a întins în alte părți ale corpului față de zona în care a apărut inițial. Ținând cont de evoluția tehnologiei și a numeroaselor cercetări, în Austria, în unele cazuri, operația pe metastaze este posibilă. Metastazele care se pot opera sunt la:
• Ficat
• Oase
• Plămâni

Operație cancer- preț

Prețul operației de cancer diferă în funcție de:
• Tipul de operație
• Câți specialiști sunt implicați în operație
• Dacă ai nevoie de anestezie locală, regională sau generală
• Tipul de instituție în care faci operația
• Durata internării în spital
Pentru a afla mai multe detalii despre preț operație cancer în Austria, ne puteți contacta aici.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

Haupteingang

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

  1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
  2. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
  3. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
  4. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
  5. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.