Operația de stent la inimă

Stent la inimă

Ce este un stent la inimă?

Operaţia de stent la inimă este una dintre cele mai comune intervenții cardiovasculare ce are ca scop deblocarea unei vene pentru a restabili fluxul de sânge.

De obicei stenturile sunt realizate din metal, plastic sau materiale speciale și pot fi amplasate atât în venele de mici dimensiuni cât şi în arterele coronare.

În timpul operaţiei de stent la inimă, medicii folosesc un tub subţire, flexibil, ce are un balon la unul dintre capete (cateter), la care este ataşat stentul. Odată ajuns în locul în care artera este blocată, balonul este umflat pentru a comprima placa pe peretele arterei şi, implicit, pentru a ataşa stentul. Acesta restabilește fluxul de sânge prin arteră, reducând angina pectorală şi alte simptome ale bolilor cardiovasculare.

În timpul procedurii, medicul poate folosi o tehnică de imagistică. numită angiografie, pentru a ghida stentul prin vasele de sânge.

Când este recomandat un stent la inimă?

Medicul poate recomanda implantarea unui stent la inimă pentru a trata bolile cardiace, în care arterele coronare acumulează placa de aterom, blocându-se.

Atunci când placa de aterom se acumulează în artere, aceasta reduce fluxul de sânge bogat în oxigen pentru inimă, ducând la dureri în piept sau angină pectorală.

Riscurile operaţiei de stent la inimă

Deoarece operaţia de stent la inima este o intervenție la inimă, este posibil să apară complicații în timpul sau după procedură. Posibilele riscuri ale intervenţiei includ:

  • sângerare sau vânătăi la locul unde a fost introdus cateterul în piele;
  • deteriorarea vasului de sânge de la cateter;
  • aritmii;
  • apariţia unei infecții;
  • afectarea rinichilor la persoanele care au probleme renale;

Operaţia de stent la inimă este asociată şi cu riscul de accident vascular cerebral, dar într-o foarte mică măsură.

De ce să alegi operația de stent la inimă în Austria?

În Austria vei găsi unii dintre cei buni specialiști și oameni de știință care lucrează în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Dacă medicul tău ți-a recomandat o operație de stent la inimă, alege Austria și echipa AT-MED este alături de tine.

În Austria, sistemul medical este uşor de accesat şi se bazează pe principiul echității, respecând pacientul, indiferent de naţionalitate şi situaţie financiară. În plus, medicii folosesc protocoale și tehnologie de ultima generaţie şi sunt recunoscuți pentru intervențiile chirurgicale complexe efectuate cu succes. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Austria este cunoscută ca fiind ţara cel mai bun sistem de sănătate din lume.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Contacteaza-ne!