Ortopedie

Ortopedie

Ortopedie

Ce este chirurgia ortopedică?

Chirurgia ortopedică este ramura chirurgiei ce se ocupă cu tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale sistemul musculo-scheletic (ex: ruptură de menisc, proteză de șold, proteză genunchi s.a.). Chirurgii ortopedice folosesc mijloace chirurgicale şi/ sau non-chirurgicale pentru a trata boli ale coloanei vertebrale și traumatisme, leziuni, boli degenerative, infecții, tumori și tulburări congenitale ale sistemului musculo-scheletice.

Principalele afecțiuni ortopedice tratate în Viena

Medicii din Viena sunt recunoscuți pe plan internațional ca fiind cei mai buni în tratarea problemelor ortopedice. Aceştia folosesc tehnici şi aparatură medicală care, datorită complexității lor, abordarea interdisciplinară și natura inovatoare, sunt dificil de folosit în altă parte.

Proteză de șold

Proteza de șold (chirurgia de înlocuire a şoldului) este o procedură în care medicul îndepărtează chirurgical un şold dureros și îl înlocuiește cu o articulație artificială fabricată din componente metalice sau din plastic. Protezarea șoldului este recomandată, de obicei, atunci când toate celelalte opțiuni de tratament nu au funcționat.

Proteză genunchi

Cunoscută sub numele de artroplastie, intervenţia chirurgicală de înlocuire a genunchiului este una dintre cele mai frecvente intervenţii chirurgicale osoase în Austria. Operaţia de protezare a genunchiului poate ajuta la ameliorarea durerii cauzată de artrita severă. În timpul intervenţiei chirurgicale de protezare a genunchiului, chirurgul ortoped îndepărtează porțiunea deteriorată și o înlocuiește cu o componentă artificială din metal sau plastic. Proteza de genunchi artificială este apoi atașată la osul coapsei și tibie cu ajutorul unui material special (ciment acrilic).
Osteoartrita, artrita reumatoidă, deformările şi leziunile la genunchi sunt principalele probleme ortopedice pentru care care oamenii aleg să recurgă la operaţia de protezare a genunchiului în Austria.

Ruptura de menisc

Ruptura de menisc este una dintre printre cele mai frecvente leziuni la nivelul genunchiului. Deşi orice persoană, indiferent de vârstă, se poate confrunta cu o ruptură de menisc, sportivii, în special atleţii, şi cei care practică sporturi de contact, sunt expuşi riscurilor unei rupturi de menisc.
Pentru tratamentul rupturii de menisc (Artroscopia de genunchi), medicul face o incizie în genunchi prin care introduce instrumente chirurgicale miniaturale pentru excizia sau suturarea rupturii de menisc.

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

  1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
  2. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
  3. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
  4. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
  5. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.