Radioterapie

Radioterapie

RADIOTERAPIE

Radioterapie – tratament pentru cancer

Anual, milioane de oameni de pe întreg globul cad pradă cancerului, fiind a doua cauză de deces în lume. În sprijinul bolnavilor de cancer, există numeroase terapii curative, printre care se numără și radioterapia. Aceasta poate vindeca pacientul sau se poate folosi ca terapie ajutătoare, pentru a preveni o recidivă. Printre cele mai bune clinici de radioterapie  din lume, se numără cele din Austria.

Ce este radioterapia?

Radioterapia este o metodă terapeutică, care se face în cadrul unei clinici de radioterapie, și folosește radiațiile ionizante pentru a micșora tumora și pentru a distruge celulele canceroase. De cele mai multe ori, radioterapia se realizează cu ajutorul unui aparat ( radioterapie externă), dar sunt cazuri în care acest tratament se realizează din interior, prin plasarea unor materiale radioactive lângă celulele canceroase.

Cum funcționează radioterapia?

Radioterapia distruge celulele canceroase,  cu un minimum de efecte secundare la nivelul organelor sau ţesuturilor sănătoase din vecinătatea tumorii, fără a avea influenţe majore asupra calităţii vieţii pacienţilor.
Această terapie este de două feluri:
·Directă-distruge în mod direct ADN-ul celulei canceroase
·Indirectă- produce modificări la nivelul ADN-ului celulei canceroase, formând radicali liberi, ce duce la distrigerea acesteia
Celule canceroase ale cărui ADN este distrus încetează să se mai înmulțească sau mor.

Sunt afectate și celulele sănătoase prin radioterapie?

Acest tratament se realizează numai de către un personal medical avizat, în cadrul unei clinici de radioterapie. În cazul acestei terapii, nu sunt distruse numai celulele canceroase, ci și cele sănătoase, astfel apărând anumite efecte secundare. Când se stabilește schema de tratament, doctorul ia în considerare cantitatea de țesut sănătos care poate fi afectat, fără a produce schimbări majore.

Care sunt scopurile radioterapiei?

Radioterapia este folosită cu două scopuri. Unul dintre ele este de a vindeca pacientul; în acest caz, pe lângă această terapie se poate interveni chirugical asupra tumorii sau se poate folosi și chimioterapia. Iar cel de-al doilea scop este unul paleativ, adică radioterapia are rolul de a ameliora simptomele și a reduce suferința provocată de această boală.
Într-o clinică de radioterapie, tratamentul paleativ al acestei terapii se face în următoarele cazuri:
·Radioterapia pentru micșorarea celulelelor canceroase apărute la nivelul creierului în urma răspândirii acestora de la un alt organ
·Radioterapia pentru micșorarea unei tumor care apasă pe coloana vertebrală
·Radioterapia pentru micșorarea unei tumori aflate în zona esofagului ce interferează cu abilitatea pacientului de a mânca sau de a bea apă

Când este recomandată radioterapia?

Într-o clinică de radioterapie, în funcție de tipul de cancer pe care îl are un pacient, aceasta poate să facă tratament înainte, în timpul sau după o operație, de sine stătător sau concomitent cu chimioterapia.
Tipurile de cancer la care se aplică radioterapia sunt: cancerul la sân, de col uterin, cancerul colorectal, de prostată, de stomac, pulmonar. Printre tumorile care nu sunt sensibile la radiații ionizante, se numără: cancerul de ovar, unele forme de cancer de tiroidă și melanomul malign.
Un doctor din cadrul unei clinici de radioterapie, stabilește schema de tratament ținând cont de următoarele:
·Tipul de cancer
·Dimensiunea tumorii
·Localizarea tumorii în corp
·Cât de aproape este tumora de un șesut sănătos sensibil la radiații
·Cât de adânc trebuie să pătrundă razele
·Starea de sănătate a pacientului și istoricul medical al acestuia
·Ce alte tratamente urmează concomitent cu radioterapia

Cum se folosește tratamentul prin radioterapie?

Radioterapia poate fi utilizată ca tratament singular sau în paralel cu chimioterapia, tratamentul chirurgical sau terapia cu hormoni, în tratamentul următoarelor tipuri de cancer:

Care pot fi efectele secundare în urma radioterapiei?

Radioterapia poate produce efecte sedundare imediate, dar și cronice. Efectele din timpul tratamentului sunt:
·Iritații ale pielii expuse la radiație
·Afectarea glandelor salivare sau căderea părului atunci când radiația se face în zona capului sau a gâtului
·Probleme urinale atunci când este radiată zona abdomenului
·Amețeli și oboseală
·Greață și vomă
Majoritatea efectelor secundare dispar la o perioadă scurtă de timp după încetarea tratamentului.

Radioterapie preț

În fucție de cancerul de care suferiți, prețul readioterapiei diferă. Pentru fiecare tip de cancer, se face o anumită schemă de tratament, cu un anumit număr de ședințe. Pentru a afla mai multe detalii despre preț radioterapie, ne puteți contacta aici.

Partener oficial pentru spitale și clinici de top din Austria

CONFRATERNITÄT

IMED 19

PRIVATKLINIK DÖBLING

Haupteingang

WIENER PRIVATKLINIK

GOLDENES KREUZ

GRAZ RAGNITZ

clinica-privata-radiology-center-vienna

RADIOLOGY CENTER VIENNA

WEHRLE SALZBURG

Medici care te tratează în Austria prin AT-MED

Prof. Univ. Dr. Christian Singer, obstetrician-ginecolog

Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, internist, specialist în hemato-oncologie

Prof. Univ. Dr. Schillinger Martin, cardiolog, angiolog

Prof. Univ. Dr. Ulrich Steinhart, obstetrician-ginecolog

Dr. Rainer Kotz, Ortopedie și endoprotetică

Testimoniale

Rapid! Eficient! Accesibil! Și o echipă foarte comunicativă și plăcută. Cu ajutorul Austriamed am fost consultată de Prof. Martin Schillinger. M-am simțit pe mâini bune.

Ioana, 40 ani, București

Echipa Austriamed a însemnat pentru mine o a doua șansă la viață. În România nu mi s-a mai dat nicio șansă, dar medicii din Austria au făcut imposibilul!

Mihaela, 36 ani, Cluj
În situația mea, cel mai important aspect a fost rapiditatea cu care am fost programat și am început tratamentul. Cu Austriamed am beneficiat de cel mai bun tratament și am fost tratat cu respect.
Mihai, 32 ani, Iași

Etapele colaborării cu AT-MED

etape

Contacteaza-ne!

Atunci când contactați AT-MED vă rugăm să țineți cont de urmatoarele:

  1. Orice consult medical se încadrează în suma de 150 – 300 de euro în funcție de specialitatea medicului, cât și complexitatea cazului.
  2. Orice ședință de terapie oncologică începe de la 4900 de euro.
  3. De asemenea vă informăm că interpretarea imagisticii se calculează separat și costă 150 de euro.
  4. Pentru a vă da un răspuns în maximum 48 de ore avem nevoie de un istoric medical complet din partea pacientului care include toată documentația medicală (dacă au mai existat intervenții, terapii, fumător, nefumător, alergii etc), precum și informații despre rudele de gradul 1.
  5. Vă rugăm să trimiteți toată documentația atașată sub forma unei arhive într-un singur e-mail (pe adresa office@austriamed.eu). Trimiterea fișierelor în mai multe mail-uri precum și în conversații pe Whatsapp îngreunează primirea rapidă a diagnosticului.
  6. Pentru situații de urgență sunați direct la numărul de telefon 0786787878, la orice ora din zi.